PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Lil Kleine en Ronnie Flex | Paaspop 2016

vrijdag 25 maart 2016Festivalwei Schijndel

Lil
Foto: Paaspop

‘Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!’ Het was duidelijk een groot feest in de Roxy tent van Paaspop. Seks, drugs en bitches waren duidelijk de favoriete woorden van Lil’ Kleine en Ronnie Flex en het publiek zong ze luidkeels mee. Wanneer iedereen ‘Hoeren neuken. Niet meer werken!’ roept, is het duidelijk dat het nummer ‘1 2 3 Pillen’ is ingezet. Een ander hoogtepunt was natuurlijk ‘Drank & Drugs’. Ronnie en Lil waren wel net iets te veel bezig met de tent oppeppen dan met hun muziek. Iets te veel geklets en iets te weinig echte muziek. Je kon hen jammer genoeg ook niet heel duidelijk horen doordat de bassen trillend door je lichaam heen gingen.

Lil’ Kleine (Jorik Scholten) en Ronnie Flex (Ronell Langston Plasschaert) lijken wel onafscheidelijk dezer dagen, maar hebben beiden wel een solocarrière. Lil’ Kleine bracht al in 2012 een eigen EP uit die ‘Tuig van de richel’ heet waar vooral het liedje ‘Zo verdomd alleen’ met Danny de Munk het goed deed. Vorig jaar kwam het compilatiealbum ‘New Wave’ uit waarop verschillende jonge Nederlandse rappers te horen zijn die dezelfde naam dragen. Ook Ronnie Flex behoort tot die groep. In Nederland werd hij bekend door zijn single ‘Zusje’. Bij ons kreeg hij naambekendheid door zijn samenwerking met Lil’ Kleine waaruit de nummers ‘Drank & Drugs’ en ‘Zeg Dat Niet’ vloeiden. Lil’ Kleine heeft ondertussen zijn eerste volwaardige plaat uitgebracht ‘WOP!’waarvoor hij samenwerkte met Ronnie Flex, Eric Cheung en Jack $hirak.

De Roxy barst uit zijn voegen wanneer Lil’Kleine en Ronnie Flex het podium op komen gesprongen. Handen worden meteen de lucht in gezwierd en vervolgens klinken de zware bassen uit de speakers. Ronnie spreekt ons aan en pept iedereen op. ‘Zijn jullie er klaar voor?’ Een luide ‘Ja’ galmt door de tent. Planken beginnen te daveren wanneer de menigte op en neer begint te springen. Veel eigen muziek komt er niet aan te pas. Het duo is vooral gefocust op het feest en praten zich een weg door hun optreden. Vooral het opzwepen van hun publiek op een beat gaat hen goed af. Misschien wel beter dan het zingen. Jammer genoeg kan je hun stemmen amper nog horen door de luid trillende bassen. Maar de menigte blijft verder feesten. De hele tent gaat van links naar rechts waarna ze hun nummer ‘1 2 3 pillen’ brengen gevolgd door al een klein voorsmaakje van ‘Drank en Drugs’. Daarna volgt er weer een onderonsje met de mensen. ‘Maak even een cirkel in het midden’ vraagt Ronnie. Het publiek gehoorzaamt en een moshpit is het gevolg. Luidkeels wordt het nummer ‘Zeg dat niet’ meegezongen. Met ‘Investeer in de liefde’ brengen ze speciaal een boodschap aan de meisjes in de tent. Vervolgens is het de beurt aan de zomerse klanken van ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’. Uiteindelijk komt het grote feest tot een einde en dat met, welk lied anders, ‘Drank & Drugs’.

< Caro Dralants >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter